Cum părinții inspiră schimbarea?

Astăzi aș dori să împărtășesc cu voi un caz captivant, o poveste inspirațională din discuțiile mele cu voi, părinții noștri incredibili, care aduc mereu lumina și inspirația în centrul nostru after-school.

Cunoașteți familia Condrea – o familie iubitoare și dedicată, alcătuită din părinții Razvan si Maria  și fetita lor minunata Alessia. Recent, ne-am confruntat împreună cu provocări specifice în dezvoltarea comunicării deschise și a empatiei.. Parintii u avut un program aglomerat de muncă și au  simțit adesea că nu au suficient timp să se conecteze cu fetița lor în mod adecvat.

Odată cu începerea școlii pentru Alessia, au apărut și alte probleme. Ea a început să aibă dificultăți în a-și exprima emoțiile și a devenit mai retrasă, adesea frustrata și iritată.

Din discuțiile noastre, am aflat cum părinții au căutat  modalități creative și inovatoare pentru a spori legătura lor emoțională.

Povestea lor inspirațională  vreau să o împărtășesc astăzi si cu voi.

Părinții au devenit conștienți de importanța stabilirii unei comunicări deschise cu fetița lor. Astfel, au hotărât să caute metode și strategii pentru a îmbunătăți aceste aspecte în relațiile lor.

https://gokidsgo.ro/educatia-copiilor-pentru-lumea-de-maine-abilitati-esentiale-pentru-succes/

părinții

Timp de calitate

Prima schimbare pe care au făcut-o a fost să-și rezerve timp de calitate în fiecare zi pentru a petrece cu Alessia. Aceasta însemna să-și oprească telefoanele și să acorde atenție exclusiv copiilor în timpul petrecut împreună.

În timpul acestor momente, părinții o încurajau pe Alessia să vorbească despre ziua ei, să împărtășească gândurile și sentimentele ei.

https://www.mediafax.ro/

Jocuri de rol

De asemenea, au făcut jocuri de rol pentru a exersa comportamentul în diferite situații sociale.

Razvan si Maria și-au asumat roluri diferite în jocurile de rol, permițând fetiței să învețe cum să se exprime într-un mod respectuos și empatic.

În timpul acestor jocuri, părinții au fost sensibili la emoțiile Alessiei și au încurajat-o să-și exprime liber sentimentele și gândurile.

Cu sprijinul părinților, al echipei noastre și al d-lui psiholog Darla, am implementat diverse activități interactive și jocuri de rol pentru a exersa comportamentul în diferite situații sociale si la Gokidsgo Academy. Aceste momente au permis Alessiei să își exprime emoțiile și gândurile într-un mod sănătos și respectuos, dezvoltând astfel empatia față de ceilalți.

părinții

Lectura noastră cea de toate zilele

În paralel, părinții au încurajat lectura de cărți care abordează subiectul înțelegerii și empatiei. Au ales cărți care prezentau povești de viață ale personajelor care trec prin experiențe similare cu cele ale copiilor lor și care arătau importanța înțelegerii și respectului față de ceilalți.

În timp, familia Condrea a observat o schimbare pozitivă în comunicarea lor.

Alessia și-a îmbunătățit abilitățile de a exprima emoțiile și de a înțelege sentimentele celorlalți.

Părinții au reușit să-și dezvolte empatia și să se conecteze mai bine cu fetița. Alessia s-a simțit înțelesă și sprijiniță, ceea ce i-a permis să se dezvolte într-un mediu sigur și iubitor.

Această experiență a arătat familiei Condrea că investiția în dezvoltarea capacității de a înțelege și empatiza cu sentimentele celorlalți are un impact semnificativ asupra relațiilor lor.

Părinții au fost o sursă inestimabilă de inspirație pentru noi, ghidându-ne spre cărți și resurse care să încurajeze aceste abilități cheie. Astfel, am descoperit împreună că literatura pentru copii poate fi o unealtă puternică pentru a învăța valorile empatiei și înțelegerii.

În fiecare zi petrecută împreună la Gokidsgo Academy, am observat cu bucurie cum Alessia, a înflorit, iar conexiunile lor emoționale s-au întărit.

Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără sprijinul și inspirația venită din rândul părinților.

Mulțumim, dragi părinți, pentru că ne inspirați în fiecare zi să fim mai buni și să creștem împreună copiii noștri într-un mediu plin de dragoste și înțelegere.

Dacă și voi aveți povestiri inspiraționale despre evoluția copiilor voștri, vă încurajez să le împărtășiți cu noi. Sunteți cu adevărat surse de inspirație pentru noi și pentru toată comunitatea noastră!

https://gokidsgo.ro/activitatile-extrascolare-ale-copilului-tau-after-school-after-school-sector-1/

Cu gratitudine,

Gokidsgo Academy