Ce este sorobanul?

Sorobanul este un instrument folosit pentru calcul. Are o istorie lungă și este considerat unul dintre cele mai vechi dispozitive de calcul. Deși are rădăcini tradiționale, sorobanul a cunoscut o revigorare în Japonia și este încă folosit astăzi în școli, precum și în competițiile de calcul mental.

Mai mult, studiile au arătat că utilizarea sorobanului poate avea beneficii cognitive. S-a constatat că prin folosirea acestuia, copii câștigă 6 puteri:

Aceste constatări au condus la atragerea atenției asupra sorobanului nu numai în Japonia, ci și în întreaga lume, în special în domeniul științelor creierului și al educației.

În special în copilărie, capacitatea de a absorbi informații este foarte puternică, iar prin vizualizarea sorobanului și utilizarea vârfurilor degetelor, anumite zone ale creierului sunt activate foarte puternic.

Metoda Ishido Shiki pentru soroban presupune o abordare educațională care depășește doar învățarea calculului. Copiii primesc îndrumare atentă pentru a se dezvolta pozitiv în mai multe direcții. Iată cele „6 intenții” ale metodei:

  • Educația individualizată. Instruirea se personalizează pentru a răspunde nevoilor fiecărui elev.

  • Metodă structurată pe „pași mici”. Fiecare copil este diferit și are ritmul lui de învățare.

  • Metoda de controlare a imaginației. Copiii pot folosi imaginația pentru a obține soluții.

  • Competitivitatea și certificarea recompenselor. Lupta pentru câștig aduce rezultate uimitoare.

  • Cultivarea auto-disciplinei. Înțelegerea efortului și perseverenței în drumul către succes.

  • Sistemul de formare pentru calificarea profesorilor în abac și soroban.

Scopul profund al metodei Ishido Shiki este de a cultiva în copii nu doar abilități matematice, ci și caracterul lor, promovând calități prețioase precum determinarea, perseverența și încrederea în sine.

Scopul profund al metodei Ishido Shiki este de a cultiva în copii nu doar abilități matematice, ci și caracterul lor, promovând calități prețioase precum determinarea, perseverența și încrederea în sine.

Prin intermediul abacului, acest instrument fascinant, îi încurajăm pe copii să-și deschidă drumul către un viitor strălucit și plin de oportunități.

La Gokidsgo Ishido Soroban, credem în disciplina care spune „Nu am altă opțiune decât să continui chiar dacă este dificil”. Ne străduim să găsim modalități de a lucra într-un mod pozitiv, adăugând elementul distractiv în proces. De la o vârstă fragedă, am învățat să depunem eforturi susținute, evitând să devenim adulți care renunță la primele provocări ale societății.

Una dintre trăsăturile definitorii ale metodei noastre, Ishido Shiki, este experiența intensă pe care o oferă copiilor prin competiții și examinări. Competiția cu abacul devine o luptă interioară, o competiție acerbă în care fiecare individ se autodepășește. Îi încurajăm pe copii să depună eforturi pentru a face diferența între 0,01 secunde și 0,001 secunde, transformându-se în adevărați atleți care inspiră admirație și adulților.

Aici, scuzele precum „Am reușit în antrenament, dar…” nu au loc. Indiferent câte puncte ai obținut în antrenament, rezultatele în competiție contează cu adevărat. În caz contrar, va trebui să repeți același antrenament încă o lună. Este o lume în care un singur punct poate aduce lacrimi sau zâmbete.

Prin intermediul abacului, Ishido Shiki dorește să transmită copiilor puterea creșterii umane și abilitatea de a-și deschide propriul viitor. Noi respectăm individualitatea fiecărui copil ca ființă umană unică și ne străduim să le transmitem politețea și disciplina cu grijă. Dar cel mai important, îi încurajăm pe copii să aibă încredere în forțele lor și să creadă că pot reuși orice își propun, dacă depun efortul necesar.

cursuri abac soroban

În această eră modernă, în care informațiile sunt la îndemână și totul pare la un clic distanță, copiii au fost privați de oportunitatea de a învăța să muncească din greu. Totuși, credem cu tărie că a atinge limita nu aduce niciun folos. Mai degrabă, aceasta reprezintă o oportunitate de creștere și autodepășire. Educația prin intermediul abacului ne îndeamnă să mergem înainte fără a economisi eforturi, pentru că știm că rezultatele remarcabile vin din munca susținută și pasiunea de a învăța.

Gokidsgo Ishido Soroban – Alege puterea și încrederea în sine!

La Gokidsgo Ishido Soroban, avem un angajament puternic de a încuraja fiecare copil să-și atingă întregul potențial și să dezvolte o pasiune arzătoare pentru învățare pe tot parcursul vieții. Combinația noastră unică de ton adecvat, îndrumare personalizată și un sentiment profund de încredere creează un mediu propice în care copiii se pot dezvolta și înflori.

Acordăm o importanță deosebită educației umane bazate pe principiile „independenței” și „autonomiei” la Gokidsgo Ishido Soroban. În acest sens, ne concentrăm cu atenție și strictețe asupra formelor adecvate de salut, limbajului și etichetei, oferind copiilor noștri cunoștințe solide și valori fundamentale.

Toți profesorii noștri de la Gokidsgo Ishido Soroban au obținut certificări prestigioase de la Ishido Shiki și Asociația All Japan Soroban. Aceasta nu este însă finalul călătoriei lor. În continuare, ei își dedică timpul și efortul pentru a învăța noi metode de predare și pentru a-și îmbunătăți abilitățile prin antrenamente regulate alături de traineri japonezi. Astfel, putem oferi copiilor noștri cele mai actualizate și eficiente tehnici de învățare.

La Gokidsgo Ishido Soroban, practicăm „educația umană Ishido-shiki pentru a cultiva o mentalitate de a nu renunța niciodată”. Abacul este arma noastră secretă, care ne ajută să îmbunătățim nu doar abilitățile de calcul, ci și alte abilități importante în viață. Învățăm într-un mod interactiv și captivant, astfel încât profesorii, părinții și copiii să se bucure de procesul de învățare, colaborând și susținându-se reciproc.

Stilul nostru de educație cu abacul, în conformitate cu metoda Ishido Shiki, motivează copiii să-și deschidă drumul către un viitor strălucit și plin de oportunități. Ne mândrim cu rezultatele noastre și suntem dedicați dezvoltării fiecărui copil, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și construi un viitor de succes.

Alăturați-vă nouă la Gokidsgo Ishido Soroban și descoperiți cum putem face diferența în viața copilului dvs. Alegerea noastră de învățare nu este doar despre abac, este despre pregătirea copilului pentru succes și fericire pe termen lung.

Descoperă Programa Noastră Ishido Shiki – Ghidul Către Performanță și Excelență

La Gokidsgo Ishido Soroban, ne mândrim să oferim o programă de învățare inovatoare, care dezvoltă abilitățile matematice și intelectuale ale copiilor noștri într-un mod captivant și eficient.
În cadrul programului nostru, copilul tău va experimenta o serie de module, fiecare având propriile sale beneficii remarcabile. Iată o privire asupra celor mai importante niveluri ale progresului în soroban:

Alegerea programului nostru Ishido Shiki îi oferă copilului tău o oportunitate unică de dezvoltare intelectuală și matematică, pregătindu-l pentru un viitor strălucit. Înrolându-se în Gokidsgo Ishido Soroban, copilul tău va descoperi fascinația și beneficiile extraordinare ale acestui sistem de învățare captivant.

Înscrie-ți astăzi și pregătește-ți copilul pentru o călătorie plină de excelență, performanță și descoperiri învăluite în minunata lume a sorobanului!