În lumea modernă, în care tehnologia domină și informațiile sunt la îndemână, dezvoltarea abilitatilor cognitive ale copiilor este mai importantă ca niciodată.

Una dintre metodele inovatoare de dezvoltare a creierului este prin intermediul învățării sorobanului – un instrument matematic tradițional japonez.

În acest articol, vom explora cum sorobanul poate contribui la dezvoltarea creierului copiilor și la îmbunătățirea abilitatilor lor cognitive.

https://gokidsgo.ro/abilitatile-artistice-copii-si-arta-7-activitati-creative-pentru-dezvoltarea-abilitatilor-artistice-ale-copiilor/

abilitati cognitive

Stimularea conexiunilor neuronale

Învățarea sorobanului implică utilizarea mișcărilor precise ale degetelor și vizualizarea rapidă a cifrelor pe abacus. Această activitate complexă stimulează conexiunile neuronale și crește conexiunea între emisferele cerebrale, îmbunătățind astfel coordonarea și comunicarea între diferite părți ale creierului.

Dezvoltarea abilitatilor matematice

Utilizarea sorobanului pentru calcule matematice îmbunătățește abilitatile de numărare, adunare, scădere, înmulțire și împărțire. Prin practicarea regulată a acestor operații, copiii își dezvoltă abilitatile matematice de bază și înțelegerea conceptelor numerice într-un mod concret și vizual.

Creșterea memoriei și concentrării

Utilizarea sorobanului implică memorarea rapidă a rezultatelor intermediare și a numerelor pe abacus. Această activitate dezvoltă memoria de lucru și abilitatea de a menține informațiile în minte pentru perioade scurte de timp. De asemenea, necesită concentrare și atenție sporită pentru a urmări corect mișcările și cifrele de pe abacus.

abilitatilor cognitive

Îmbunătățirea abilitatilor cognitive generale

Prin practicarea sorobanului, copiii își dezvoltă abilitati cognitive generale, cum ar fi rezolvarea de probleme, gândirea logică, raționamentul și luarea de decizii rapide. Aceste abilitati sunt transferabile și pot fi aplicate în alte domenii ale vieții și ale învățării.

https://gokidsgo.ro/top-10-alimentatia-care-ajuta-la-dezvoltarea-cognitiva-si-emotionala-a-copilului-scolar-si-prescolar/

Promovarea creativității și a gândirii critice

Învățarea sorobanului nu se rezumă doar la calcule și operații matematice. Prin explorarea diferitelor strategii și metode de rezolvare a problemelor, copiii își dezvoltă abilitatile de gândire critică și creativă. Această abordare deschide noi perspective și le permite să găsească soluții inovatoare și neconvenționale.

Învățarea sorobanului oferă copiilor oportunitatea de a dezvolta creierul și abilitatile cognitive într-un mod captivant și eficient.

Prin stimularea conexiunilor neuronale, dezvoltarea abilitatilor matematice, îmbunătățirea memoriei și concentrării, precum și promovarea gândirii critice și creativității, sorobanul deschide noi orizonturi pentru copii și le oferă instrumente valoroase pentru viitorul lor.

Încurajați copiii să exploreze această metodă fascinantă de dezvoltare a creierului și să descopere potențialul lor nelimitat!

https://gokidsgo.ro/cheia-catre-succesul-copiilor-nostri-limbilor-staine/

https://www.ishido-soroban.com/