Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor.  Într-o lume în care educația se transformă rapid, sorobanul, un instrument tradițional japonez de calcul, și-a găsit un loc de cinste.

Acest articol va explora modul în care sorobanul nu numai că îmbunătățește abilitățile matematice ale copiilor, dar și cum contribuie la dezvoltarea cognitivă într-un mod holistic. Este stimulata în special emisfera dreaptă a creierului, responsabilă pentru creativitate și gândirea spațială.https://gokidsgo.ro/soroban-pentru-opii-studii-de-caz-cu-rezultate-pozitive/

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Ce este Sorobanul și Istoria sa

Sorobanul, echivalentul japonez al abacului, este un instrument de calcul folosit de sute de ani în Japonia și în alte părți ale Asiei.

Acest dispozitiv simplu, constând dintr-o serie de bare și margele, a fost inițial folosit pentru tranzacții comerciale și calcul financiar.

În contextul educațional, sorobanul a fost adoptat pentru a introduce copiii în lumea numerelor.  In acest fel oferindu-le o metodă tangibilă, interactivă și vizuală de a înțelege conceptele matematice fundamentale. https://gokidsgo.ro/cum-ajuta-soroban-ul-dezvoltarea-copiilor/

Beneficiile Sorobanului pentru Dezvoltarea Cognitivă

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Utilizarea sorobanului în educația timpurie este mult mai mult decât un simplu exercițiu de calcul. Metoda Ishido Shiki, o abordare originală japoneză în utilizarea sorobanului, s-a dovedit a avea rezultate remarcabile, demonstrându-și eficacitatea la concursurile mondiale de soroban.

Prin această metodă, copiii își dezvoltă nu doar memoria de lucru și atenția susținută, esențiale pentru procesul cognitiv, dar și își îmbunătățesc abilitățile de calcul mental.  Aceasta este o competență cheie în dezvoltarea matematică timpurie.

Folosirea regulată a sorobanului încurajează gândirea logică și rapiditatea în procesarea informațiilor, elemente fundamentale pentru o dezvoltare cognitivă sănătoasă.

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Stimularea Emisferei Drepte prin Soroban

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor.

Deși asociată tradițional cu matematica, emisfera dreaptă a creierului este, de fapt, un centru pentru creativitate și gândirea spațială.

Folosirea sorobanului stimulează activ această parte a creierului, deoarece necesită vizualizarea și manipularea spațială a numerelor și a operațiilor matematice.

Aceasta nu doar că îmbunătățește abilitățile matematice, ci și contribuie la dezvoltarea creativității, gândirii critice și a abilităților de rezolvare a problemelor. Prin urmare, sorobanul este un instrument educațional unic, care îmbină aritmetica cu dezvoltarea abilităților de gândire laterală.https://gokidsgo.ro/gandirea-inovatoare-in-actiune-cum-sa-stimulam-creativitatea-copiilor-nostri/

Sorobanul în Educația Modernă

Cu toate că trăim într-o eră digitală, sorobanul rămâne o resursă educațională relevantă și valoroasă. Doua instituții educaționale, precum GoKidsGo Academy si Logiclub din Sibiu, au integrat sorobanul prin metoda Ishido Shiki în programele lor. Au fost observate îmbunătățiri notabile în concentrarea, logica și abilitățile matematice ale elevilor.

Părinții și profesorii raportează progrese vizibile în gândirea logică și în încrederea de sine a copiilor, precum și în abilitatea lor de a aborda provocările în moduri creative și inovative.https://gokidsgo.ro/soroban-si-dezvoltarea-creierului-ce-spun-cercetarile-stiintifice/

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Soroban pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor

Sorobanul transcende rolul său tradițional de instrument de calcul pentru a deveni o cheie către deblocarea potențialului cognitiv al copiilor. Prin îmbunătățirea memoriei, concentrării, gândirii logice și creativității, sorobanul oferă copiilor un avantaj considerabil în educația lor.

GoKidsGo Academy demonstrează că tradiția și inovația pot merge mână în mână pentru a crea o experiență de învățare îmbogățitoare, diversă și adaptată nevoilor secolului 21.https://gokidsgo.ro/cum-sorobanul-poate-ajuta-copiii-sa-gestioneze-nervii-si-stresul/

https://www.libertatea.ro/